mohdhanis great eastern takaful a
Ada Pertanyaan? Call/whatsapp: 011-1645 5530

Contoh Takaful Hibah dari Zurich Takaful. Awesome sangat!

Takaful Hibah merupakan pelan takaful yang memberi pampasan wang kepada penama (sesiapa sahaja) sekiranya pemegang sijil Takaful Hibah meninggal dunia atau hilang upaya kekal.

Takaful Hibah menyalurkan pampasan tanpa tertakluk kepada hokum Faraid kerana yang kompleks dan memakan masa yang sangat panjang.

Ini kerana pihak Zurich Takaful akan meminta pemilik sijil takaful berkenaan agar meletakkan nama waris apabila mendaftar sebagai wasiat.

Anda nak tahu kelebihan utama Takaful Hibah berbanding kumpul sendiri wang untuk dijadikan harta untuk diwasiatkan?

Jom kita main kira-kira sikit.

Katakan anda sekarang memiliki ciri-ciri seperti dibawah:
Jantina Client: Lelaki
Umur: 32 tahun
Status: Sudah berkahwin
Pekerjaan: Jurutera

Tujuan ambil pelan hibah: Wariskan wang sebanyak RM250,000.00 kepada isteri sebagai wang perbelanjaan sekiranya anda tidak lagi mampu bekerja akibat kematian atau hilang upaya kekal.
Caruman adalah RM100/bulan.

JOM BACA: Artikel berkaitan Takaful Keluarga

Jika anda simpan sendiri RM100 selama 30 tahun,
anda hanya dapat kumpul RM36,000 (RM100 x 30 tahun) untuk dijadikan harta wasiat.

Jika mencarum RM100 di takaful,
Anda serta merta mendapat wang RM250,000 di bulan pertama sepanjang 30 tahun untuk dijadikan harta wasiat.

Sekarang ni anda setuju tak saya cakap mencarum di takaful lebih baik dari simpan sendiri wang untuk kumpul harta wasiat?

Anda tertanya-tanya tak kenapa pelan takaful hibah ini patut dimiliki? Antara sebabnya adalah seperti berikut:

a) Mewariskan harta dalam bentuk wang kepada sesiapa dengan mudah tanpa sistem Faraid
b) Boleh wasiatkan wang kepada badan amal dan kebajikan apabila berlaku kematian (sebagai amal jariah)
c) Mengelakkan konflik perebutan harta pampasan di kalangan keluarga dan saudara mara
d) Wang boleh terus diwariskan kepada isteri/anak-anak untuk meneruskan hidup
e) Wang boleh diwariskan kepada ibu bapa sekiranya ibu bapa di bawah tanggungan anda
f) Boleh diwariskan kepada seberapa penama yang diinginkan mengikut % yang anda ingin
a. Contohnya hibah RM500,000.00 dibahagikan 50% kepada isteri dan 50% kepada ibu bapa. Bermakna isteri akan terima RM250,000.00 dan ibu bapa RM250,000.00

Siapa yang layak mendapatkan pelan takaful hibah ni? Pelan ini boleh disertai oleh pelbagai latar belakang kaum dan agama. Yang penting adalah masih sihat. Kalau bankrup pun boleh, saya ada caranya.

Ciri-ciri ni ada pada anda kan? Jadi nak tahu contoh-contoh pelan takaful hibah yang saya boleh sediakan untuk anda melalui Zurich Takaful? Jom baca perkongsian saya untuk kefahaman anda.

Bagaimana saya sediakan pelan takaful hibah untuk client-client?
Contoh pertama:
Jantina Client: Lelaki
Umur: 32 tahun
Status: Sudah berkahwin
Pekerjaan: Eksekutif Syarikat

Tujuan ambil pelan hibah: Wariskan wang sebanyak RM250,000.00 kepada isteri agar dapat gunakan wang berkenaan untuk meneruskan perbelanjaan dalam kehidupan selepas ketiadaan beliau untuk memberi nafkah keluarga.

Plan khas untuk beliau adalah
Wang pampasan berlaku kematian: RM250,000.00
Wang pampasan berlaku hilang upaya kekal: RM250,000.00
Waris: 100% kepada isteri
Tempoh dilindungi: 30 tahun
Faedah jika hidapi penyakit kritikal: Caruman bulanan jadi PERCUMA
Caruman hanya RM100/bulan

Contoh kedua:
Jantina Client: Perempuan
Umur: 29 tahun
Status: Ibu tunggal
Pekerjaan: Pegawai Pemasaran

Tujuan ambil pelan hibah: Wariskan wang sebanyak RM500,000.00 kepada ibu bapa agar dapat gunakan wang berkenaan untuk perbelanjaan anak-anak sekiranya beliau tidak lagi ada di dunia atau hilang hilang upaya kekal dan tidak boleh bekerja untuk menyara anak-anak.

Plan khas untuk beliau adalah
Wang pampasan berlaku kematian: RM500,000.00
Wang pampasan berlaku hilang upaya kekal: RM500,000.00
Waris: 100% kepada ibu bapa
Tempoh dilindungi: 30 tahun
Faedah jika hidapi penyakit kritikal: Caruman bulanan jadi PERCUMA
Caruman hanya RM140/bulan

Contoh ketiga:
Jantina Client: Lelaki
Umur: 35 tahun
Status: Berkahwin dan menanggung ibu bapa
Pekerjaan: Ahli perniagaan

Tujuan ambil pelan hibah: Wariskan wang sebanyak RM1,000,000.00 untuk diwariskan kepada isteri 60% dan ibu bapa 40% sekiranya beliau tidak lagi dapat berniaga kerana hilang upaya kekal atau berlaku kematian.

Plan khas untuk beliau adalah
Wang pampasan berlaku kematian: RM1,000,000.00
Wang pampasan berlaku hilang upaya kekal: RM1,000,000.00
Waris: 60%(RM600,000.00 untuk isteri) & 40% (RM400,000.00 untuk ibu bapa)
Tempoh dilindungi: 30 tahun
Faedah jika hidapi penyakit kritikal: Caruman bulanan jadi PERCUMA
Caruman hanya RM360/bulan

3 contoh di atas untuk memudahkan anda faham bagaimana hibah dari Zurich Takaful ini berfungsi. Pelan untuk anda mungkin berbeza kerana keperluan setiap orang adalah berbeza.

Mungkin ada persoalan yang bermain di fikiran anda, anda boleh hubungi saya untuk pertanyaan. Insyaallah saya akan cuba bantu anda faham pelan hibah ini.

Caruman bulanan bergantung kepada factor jantina, umur, pekerjaan, dan lain-lain. Sekiranya anda ingin dapatkan quotation untuk pelan Takaful Hibah, anda boleh terus hubungi saya melalui Whatsapp.

Hantar Takaful Hibah ke 011-1645 5530. Saya akan reply anda dalam 24 jam.

ANTARA TESTIMONI KLIEN KLIEN SAYA

Dulu ambil takaful dengan agen lain, ingatkan dah okay dah pelan dia design untuk saya. Lepas En Hanis ni review, baru tahu banyak perlindungan yang tak cukup dan tak telus. Masa jumpa cakap lain, masa tengok polisi dapat lain. Buat balik dengan En Hanis ni, baru puas hati. Harga sama tapi coverage mantap dan telus.
SUHAIMI SHAHRINPensyarah Universiti Malaysia Perlis (UNIMAP)
Ambil terus untuk diri sendiri, isteri, dan 3 anak perempuan. Dah dekat dua tahun mencarum. Senang nanti kalau jadi apa-apa, boleh hantar anak masuk hospital pakar swasta. Sekarang dah dapat diskaun 20% caruman bulanan sebab dah lebih 1 tahun pakai medical card ni. Jimat!
Mohd HizamPembantu Jurutera JKR
Baru ambil medical card 4 bulan, bayar baru dalam RM460. Tiba-tiba anak demam sampai 3 kali masuk wad. Total bill dekat RM15,000 semua cover. Lega sebab ambil medical card ni.
Suziliana Abdul HamidPembantu Pra Sekolah

Siapa Saya

Salam sejahtera, nama saya Mohd Hanis. Saya konsultan takaful dari Zurich Takaful. Saya sudah berada dalam industri ini dari awal 2015 lagi. Keghairahan saya dalam takaful adalah memastikan klien-klien saya mendapat perlindungan takaful yang betul dan tidak membebankan mereka. Saya tiada masalah untuk memberi khidmat nasihat percuma tentang takaful bagi mereka yang bertanya. So, feel free to call or whatsapp me :).
Kegemaran saya ialah makan Nasi Briyani Penang dan sangat anti orang yang anti takaful :p

TAWARAN ADALAH TERHAD! Dapatkan quotation percuma SEKARANG!

Isi borang dibawah sekarang dan saya akan hubungi anda semula dalam 24-48 jam

Message Successfully Sent!
© Copyright 2017 - www.mohdhanis.com - All Rights Reserved