mohdhanis great eastern takaful a
Ada Pertanyaan? Call/whatsapp: 011-1645 5530

Mengapa memiliki Zurich Takaful Medical Card menguntungkan?

Zurich Takaful Medical Card merupakan satu pelan takaful yang diwujudkan untuk membantu pemiliknya mendapat bantuan kewangan ketika menerima rawatan di pusat perubatan.

Zurich Takaful Medical Card menyediakan lebih 100 hospital pakar swasta seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak untuk dinikmati pemilik Zurich Takaful Medical Card.

Untuk pengetahuan anda, menariknya pelan ini kerana ia meliputi kos perubatan ketika mandapat rawatan dan juga kos perubatan selepas rawatan.

Selain itu, pelan ini juga tiada co-takaful seperti kebanyakan pelan-pelan takaful yang lama dari mana-mana syarikat. Ini akan meringankan beban kewangan pesakit.

Jika anda tertanya-tanya apa itu co-takaful, ianya merupakan cas yang perlu ditanggung oleh pesakit. Cas ini bergantung kepada syarikat penyedia takaful itu sendiri. Ada diantaranya mengenakan cas 10% dari jumlah kos perubatan.

Sebagai contoh, jika kos perubatan sebanyak RM30,000.00, pesakit perlu membayar sendiri RM3,000.00 dan baki RM27,000.00 akan ditanggung oleh syarikat takaful.

Sekarang mari baca kenapa anda perlu memiliki pelan takaful ini? Berbaloi ke? Bila timbul persoalan keperluan memiliki Zurich Takaful Medical Card, anda perlu tahu kenapa ianya penting.

Cuba Tanya diri anda 3 soalan ni,

1) Adakah anda tak akan sakit?
2) Adakah anda tak akan hilang upaya?
3) Adakah anda tidak akan tidur selama-lamanya? (meninggal dunia)

Jika jawapan anda adalah “YA” walaupun hanya salah satu dari soalan tu, saya ucapkan tahniah dan syabas. Anda luar biasa dan memang tak perlu teruskan baca artikel perkongsian saya.

Jika kesemua soalan itu anda jawap “TIDAK”, ini bermaksud anda akan perlukan takaful pada masa akan datang. Bila masa tu? Siapa pun tak tahu sebab sakit, hilang upaya, dan kematian ni perkara yang ghaib.

Kita tak tahu apa akan jadi pada masa hadapan. Apabila anda sakit, anda perlukan wang untuk mendapatkan rawatan. Sekarang cuba semak akaun bank anda, ada sediakan simpanan kecemasan khas sekurang-kurangnya RM50,000.00 untuk rawatan?

Jika tiada, cuba semak lagi di no hp anda, ada tak saudara mara atau rakan-rakan yang mampu pinjamkan sejumlah wang yang besar untuk bantu perubatan anda?

Contohnya pinjam RM30,000.00 untuk kos perubatan anda? Ada? Kalau ditakdirkan hilang upaya pula, anda tidak dapat bekerja lagi. Majikan pula terpaksa berhentikan anda dari pekerjaan kerana anda tidak lagi sihat untuk melakukan tugasan.

Sumber pendapatan anda telah hilang. Dari mana untuk anda dapatkan wang bagi menampung kos perubatan anda?

Ini adalah sebab-sebab utama kenapa anda perlukan medical card. Elakkan anda susah di kemudian hari untuk meminta sumbangan yang tak pasti dan menyusahkan orang disekeliling.

Adalah lebih baik anda mencarum tak sampai RM90/bulan untuk takaful medical card dari “struggle” mengumpul wang RM50,000.00 sebagai wang kecemasan.

Dengan tak sampai RM90/bulan, anda serta-merta miliki sejumlah wang untuk perubatan RM50,000.00 – RM500,000.00 setiap tahun tanpa had.

Untuk pengetahuan anda, kos ini bukan setakat murah malah jika anda tiada “claim” dalam satu tahun, caruman RM90/bulan akan mendapat diskaun 20%. Jadi anda cuma perlu membayar RM72/bulan.

Anda boleh berjimat kan? Bila anda patut dapatkan Medical Card ni? SEKARANG. Kenapa sekarang? Sebab anda hanya layak mendapatkan pelan Zurich Takaful Medical Card ini ketika anda sihat sahaja.

Mana-mana syarikat takaful pun kenakan syarat-syarat yang sama.

KLIK UNTUK BACA: Contoh Medical Card Terbaik dari Zurich Takaful

KLIK UNTUK BACA: Jika anda sudah menghidapi penyakit TAPI nak dapatkan perlindungan Takaful.

Klik sekarang! Pelan takaful di atas khas untuk orang yang sudah sakit tapi masih belum miliki pelan takaful.

Setakat pengetahuan saya, ketika artikel ini ditulis, hanya Zurich Takaful miliki pelan ini. Anda masih ada harapan. Jangan bimbang. Bagi yang masih sihat, peluang anda untuk miliki Zurich Takaful Medical Card masih terbuka luas.

Cari masa yang sesuai dan terdekat ini untuk dapatkan “appointment” dengan agen Zurich Takaful berdekatan anda. Bagi yang risau tak tahu cara dapatkan “appointment” dengan “reliable trusted agent”, saya akan kongsikan caranya di bawah.

Jangan gusar ye, saya cuba bantu anda semampu mungkin. Bagaimana untuk dapatkan Zurich Takaful Medical Card? Saya kongsikan.

Pertama sekali saya aktif di kawasan sekitar Perai, Perda, Seberang Jaya, (sekitar Pulau Pinang) dan Kulim dan Sg Petani, Kedah. Jika anda berada di sekitar ini, boleh whatsapp saya terus. Whatsapp “Nak Pelan Takaful” hantar ke 011-1645 5530.

Saya akan balas pertanyaan anda dalam 24 jam. Sekiranya anda jauh dari kawasan yang saya aktif, tidak mengapa. Saya boleh rekomen kawan-kawan saya untuk menghubungi anda. Agensi kami besar Seluruh Malaysia, rakan-rakan saya yang trusted & reliable boleh bantu anda.

Whatsapp Zurich Takaful Medical Card dan hantar ke 011-1645 5530. Saya akan balas permintaan anda dalam 24 jam dan akan minta agent yang TRUSTED untuk hubungi anda selepas itu.

ANTARA TESTIMONI KLIEN KLIEN SAYA

Dulu ambil takaful dengan agen lain, ingatkan dah okay dah pelan dia design untuk saya. Lepas En Hanis ni review, baru tahu banyak perlindungan yang tak cukup dan tak telus. Masa jumpa cakap lain, masa tengok polisi dapat lain. Buat balik dengan En Hanis ni, baru puas hati. Harga sama tapi coverage mantap dan telus.
SUHAIMI SHAHRINPensyarah Universiti Malaysia Perlis (UNIMAP)
Ambil terus untuk diri sendiri, isteri, dan 3 anak perempuan. Dah dekat dua tahun mencarum. Senang nanti kalau jadi apa-apa, boleh hantar anak masuk hospital pakar swasta. Sekarang dah dapat diskaun 20% caruman bulanan sebab dah lebih 1 tahun pakai medical card ni. Jimat!
Mohd HizamPembantu Jurutera JKR
Baru ambil medical card 4 bulan, bayar baru dalam RM460. Tiba-tiba anak demam sampai 3 kali masuk wad. Total bill dekat RM15,000 semua cover. Lega sebab ambil medical card ni.
Suziliana Abdul HamidPembantu Pra Sekolah

Siapa Saya

Salam sejahtera, nama saya Mohd Hanis. Saya konsultan takaful dari Zurich Takaful. Saya sudah berada dalam industri ini dari awal 2015 lagi. Keghairahan saya dalam takaful adalah memastikan klien-klien saya mendapat perlindungan takaful yang betul dan tidak membebankan mereka. Saya tiada masalah untuk memberi khidmat nasihat percuma tentang takaful bagi mereka yang bertanya. So, feel free to call or whatsapp me :).
Kegemaran saya ialah makan Nasi Briyani Penang dan sangat anti orang yang anti takaful :p

TAWARAN ADALAH TERHAD! Dapatkan quotation percuma SEKARANG!

Isi borang dibawah sekarang dan saya akan hubungi anda semula dalam 24-48 jam

Message Successfully Sent!
© Copyright 2017 - www.mohdhanis.com - All Rights Reserved